Hi ha una manera lleugera de viure i veure la vida. Una lleugeresa que no vol dir manca de substància, o sense formalitat o rigor. Ni tampoc sense compromís. És una lleugeresa gràcil, dinàmica, sense afectacions carregoses. Amb ganes d’aventura malgrat el risc. Un viure amb el cor a la mà, de cara. Una lleugeresa volguda i treballada, vestida de ganes i esforç per assolir somnis.

És d’aquesta manera com vaig conèixer l’amic Faixedas, i d’aquesta manera sé que viu i estima. I, és clar, els seus espectacles també participen d’aquesta ànima.

Això és BONA NIT BENPARITS! : 100% Faixedas. Amor, sinceritat, un toc de transcendència i molt i molt d’humor.

Carles Xuriguera

el vídeo

el CD

BONA NIT BENPARITS!

és un cant divertit i serè al cicle de la vida.

 

Aquest és el propòsit que ens presenta el protagonista. Ell canta i toca, i entre cançó i cançó ens explica la seva particular manera de passar per aquest món.

 

Sense llàgrimes ni estridències Faixedas ens ensenya com és: natural, planer, sincer, divertit, carismàtic, entranyable, gamberro i seductor,  exactament com aquest espectacle.

Els autors

 

A partir de les idees d’explicar la seva vida en Faixedas comença a escriure experiències, històries viscudes, sentiments, acudits,  penes i glòries, sense ordre ni sentit fins que es posa en contacte amb un vell amic que de seguida està encantat d’ordenar el seu caos i fer-lo créixer.

 

XAVIER SANJUAN (El Vendrell, 1976)

 

S’autodefineix com a Guionista Brutal, la qual cosa és rellevant tenint en compte que només li queda una àvia. Es dedica a ajuntar lletres i paraules per construir frases amb sentit i sentiment. Va conèixer en Rafel Faixedas a la ràdio, mentre treballava a “El Món a RAC1”. Des d’aquell dia han intentat fer coses junts però viure a la quinta forca l’un de l’altre els ha distanciat fins l’aparició d’un invent prodigiós: el uatsap.

 

Mentre esperaven fer alguna cosa junts ha escrit guions per a programes de ràdio i televisió com “Buenafuente”, “En el aire”, “El foraster” o “APM?”. També ha dirigit i presentat programes a RAC1 i Catalunya Ràdio. Actualment col·labora al Via Lliure de RAC1.

 

Cul inquiet i tastaolletes ha escrit i dirigit, entre d’altres, un documental sobre la pilot Laia Sanz, ha escrit una col·lecció de llibres per a Timun Mas, és autor d’un conte infantil sobre la Festa Major del Vendrell i ha publicat el primer llibre de cuina interactiu “Màster xof” que ha estat traduït al castellà. En teatre, ha escrit per a grups amateurs de teatre i ha estrenat obres de petit format a Microteatre Barcelona.

 

Li agrada presentar-se com a optimista, creatiu i somrient tot i que al currículum acaba posant-hi que és llicenciat en Periodisme, que s’ha especialitzat en guió i que ha estudiat dramatúrgia a l’Obrador de la sala Beckett.

Fitxa artística:

 

IDEA I INTERPRETACIÓ:

Fel Faixedas

 

DIRECCIÓ:

Marcel Tomàs

 

GUIÓ:

Xavier Sanjuan i Fel Faixedas

 

SUPERVISIÓ GENERAL:

Carles Xuriguera

 

DISSENY DE LLUM i SO:

Cesc Pastor i Dani Tort

 

LA BANDA, FURGÓN OSCURO:

Dani Tort, Pep Serra, Joel Serras

 

ARTISTES CONVIDATS VIRTUALS:

Gossos, Adrià Puntí, Miqui Puig,

Judit Neddermann i Roger de Gràcia

 

LLETRES CANÇONS:

Fel Faixedas

 

MÚSICA CANÇONS:

Dani Tort, Pep Serra, Joel Serras i Fel Faixedas

 

MÚSICA CANÇÓ “MORIR”:

Adrià Puntí

 

PRODUCCIÓ MUSICAL:

Dani Tort i Pep Serra

 

ESTUDI GRAVACIÓ:

Vigatà Estudis

 

PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL:

Marc Barceló i Sandra Formatger

 

DISCOGRÀFICA:

U98Músic

 

DISSENY GRÀFIC:

Grafia, serveis gràfics

 

FOTOGRAFIA:

Ernest Forts

 

PRODUCCIÓ I VENDES:

Irene Forts

info@faixedas.cat

La direcció

 

MARCEL TOMÀS

(Sant Feliu de Buixalleu, 1972)S'ha format i ha desenvolupat la seva carrera principalment al teatre, encara que mai ha deixat de banda la seva interpretació davant la càmera, partici-pant en pel·lícules i sèries de televisió.

 

Cinema

Al cinema ha protagonitzat la comèdia romàntica Dos a la Carta i Passi el que Passi de Robert Bellsolà, i nombrosos curts.

 

Televisió

En sèries de televisió ha participat com a actor de repartiment a Aída (Antena 3, 2011), El Vaixell (Tele5, 2011), Els Misteris de Laura (TV1, 2010), Física o Química (Tele5, 2010), Carballo. Com a actor secundari en Temps de silenci (Tv3, 2000) i Laberint d'Ombres (Tv3, 1998) entre d'altres.

 

Teatre

Des de fa 18 anys treballa en el teatre  professional com a actor, creador i director. En el teatre de text inicià la seva carrera en companyies de teatre com el Tallaret de Salt i el Palé.

Des de fa 12 anys va fundar la seva pròpia companyia, Cascai Teatre, (www.cascai.com) amb la qual ha dirigit i protagonitzat nombrosos muntatges, treballs de text com Pere i el Capità de Mario Benedetti i Nou-cents el Pianista de l'Oceà d'Alessandro Baricco. Altres treballs destacats basats en el teatre còmic, amb els quals ha rebut un gran reconeixement per part de la crítica i el públic són L'Home Incomplet, Living Costa Brava, XXS, Zirocco, Hotot i El Pillo. Muntatges amb els quals ha girat a nivell nacional i internacional.

També ha escrit, dirigit i protagonitzat la web sèrie La Banda de Marcello (www.labandademarcello.com).

L'escenografia

 

L’escenografia d’ aquest projecte ve marcada per les pantalles on es projecten els músics de la banda amb qui l‘actor interactua.

 

Disseny de llum i so

Va a càrrec de Dani Tort i Cesc Pastor. Ells són Logística de Guerrilla, empresa que constitueixen els tècnics de Teatre de Guerrilla i que actualment treballen amb els espectacles d’En Peyu, i alguns muntatges de La Perla 29, entre d’altres.

 

Video

MARC BARCELÓ

(www.marcbarcelo.com)

Des de fa prop de 10 anys desenvolupa la seva tasca en programes de televi-sió, spots publicitaris i vídeo corporatiu per a empreses i institucions. Al llarg dels anys s’ha especialitzat com a operador d'steadicam i en cinematografia DSLR.  Ha estat càmera de programes com “APM” de TV3, Cuinetes, Vins a vins o Criatures a la XTVL, ha sigut realitzador de doucmentals com L’últim refugi, i un dels últims treballs ha estat el vídeo promocional de Canet Rock 2017.

La supervisió general

 

CARLES XURIGUERA

(Torroella de Montgrí, 1972)

 

Company de projectes d’en Faixedas, i coneixent-lo com si l’hagués parit, en aquest espectacle és “l’àngel de la guarda”, supervisant el text, les cançons, la interpretació i la posta en escena.

La música

La música en aquest espectacle té un  paper principal ja que la vida del protagonista s'explica a través de cinc cançons la lletra de les quals és d’en Faixedas. De les cinc hi ha música de Dani Tort, Pep Serra, Adrià Puntí i del mateix actor.

Pots escoltar les cançons a:

altres espectacles: