RAFEL FAIXEDAS (Arbúcies, 1970), un dels tres membres fundadors de Teatre de Guerrilla, fa una cosa que diu que fa temps que tenia pendent: presenta un espectacle en solitari, dalt d’un escenari sol amb una guitarra. Vol complir un dels seus somnis. Aquesta vegada amb el seu amic Xuriguera vigilant-lo des de baix a l’escenari.

 

Faixedas durant dotze anys amb Teatre de Guerrilla, va presentar cinc espectacles teatrals, amb dues adaptacions al castellà,  actuant a festivals internacionals a París i Lisboa i amb més de 1000 representacions per tota la península. L’any 2000 van començar a fer col·laboracions televisives, s'estrenaren a Tv3 en el programa de Casting, però també fins el 2008 a El Club amb Albert Om, passant per col·laboracions en programes com Romans a la catalana, Fent amics de Sergi Mas, Set de nit,  Jo vull ser de Toni Soler, Caçadors de bolets o Villaguerrilla. Al mateix temps però a la ràdio, durant cinc anys van participar als Matins de Rac1 amb Albert Om, Xavier Bosch i Jordi Basté.

 

Després d’aquests dotze anys, l’any 2010, va deixar la companyia i juntament amb Carles Xuriguera enceten una nova etapa amb el nom de Xuriguera&Faixedas. Segueixen amb la seva particular forma actoral propera al pallasso però amb l’espectacle No som res incorporen una dramatúrgia d’un altre autor, Francesc Serés d’acord amb el segell que els caracteritza. Durant aquesta etapa en teatre també estrenen Live, un espectacle amb què van fer gira per tot el país.

 

D’altra banda van continuar col·labrant en televisió, al Collita pròpia de Lídia Heredia i Francesc Mauri. I a la ràdio formaven part de l’equip de La Tribu, a les tardes de Catalunya Radio, primer amb Tatiana Siquella i després amb Xavi Rosiñol.

 

A la televisió amb Glops! també a Tv3, el passat 2016, fan un pas endavant i a part de ser presentadors es posen darrera les càmeres i condueixen i dirigeixen el programa dedicat al món del vi, de manera distesa, amb un punt didàctic i molt sentit de l'humor. Ara els podem sentir en una secció a l’Estat de Gràcia de Roger de Gràcia, les tardes de Catalunya Radio.